blog header

Video adverteren

Video adverteren is eén van de snelst toenemende mogelijkheden van digitaal adverteren. Met jaarlijkse uitgaven van meer dan een miljard dollar is het duidelijk dat er enorme bedragen omgaan in video advertising en dit bedrag zal alleen maar toenemen. Dit type advertising groeit niet alleen qua uitgaven heel snel, maar ook qua mogelijkheden en functionaliteiten. In dit artikel zijn enkele vernieuwingen, trends en inzichten te lezen voor deze snelgroeiende en veranderende manier van online advertising. Ook ga ik specifiek iets dieper in op YouTube advertising

Cijfers en statistieken

Eerst wat interessante cijfers om aan te geven dat video steeds belangrijker wordt:

  • Cisco voorspelt dat in 2021 82% van het internetverkeer video is
  • Vijftig procent van adverteerders geven aan dat de uitgaven van online video verhoogd worden.
  • Meer dan 60% van de adverteerders gaan budgetten van tv-advertising verschuiven naar digital video advertising
  • De uitgaven voor video advertising zijn met 53% gestegen ten opzichte van twee jaar geleden
cijfers videomarketing
marketing uitgaven

Enkele vernieuwingen specifiek voor YouTube advertising

Video experimenten

Een nieuwe functionaliteit die recent is aangekondigd voor YouTube advertising is ‘video experimenten’. Video’s testen kan veel tijd opslurpen waarbij niet altijd snel een significant resultaat te zien valt. Om dit probleem op te lossen, heeft YouTube een tool om meerdere video’s tegelijkertijd naast elkaar te testen. Hierbij kunnen onder andere de volgende doelstellingen worden doorgemeten: awareness, consideration en purchase intent. Er kunnen zelfs binnen drie dagen resultaten worden aangetoond, wat ten goede komt aan de prestaties van de campagnes.

YouTube en televisie

De wijze waarop users video’s bekijken op YouTube is veranderd door de jaren heen. De afgelopen paar jaren heeft mobiel de desktop ingehaald op videoconsumptie op YouTube. Nu in 2020 zien we dat users juist weer teruggaan naar de televisie om YouTube te gebruiken. Dit komt doordat YouTube op steeds meer apparaten te benaderen is: smart tv’s, game consoles en streamingapparaten. Tegenwoordig bekijken gebruikers per dag meer dan 150 miljoen uur aan videomateriaal op tv-schermen via YouTube.

Van deze shift in kijkuren naar tv willen adverteerders ook gebruik kunnen maken. Daarom gaat YouTube ‘tv schermen’ toevoegen als apparaat type waar je op kunt richten met YouTube-advertenties. Daarbij kun je aan de ene kans analyseren wat het gedrag en de prestaties zijn op dit type scherm, en aan de andere kant ook bijvoorbeeld met andere advertenties en video’s gaan testen op tv screens.

Naast het toevoegen van een nieuw apparaattype, hebben AdWords en DoubleClick Bid Manager een nieuw segment gekregen: ‘light tv viewers’. Dit zijn users die het meeste van hun tv- en videocontent digitaal consumeren en moeilijker via traditionele media te bereiken zijn. Dit segment is zowel via desktop, mobiel en tablet als tv-schermen te bereiken.

YouTube Director Mix

Tot slot heeft YouTube recent een nieuwe tool geïntroduceerd om storytelling te boosten: YouTube Director Mix. Met deze tool kun je meerdere versies van een basisvideo maken en daarbij elementen instellen die uit te wisselen zijn. Je kunt hierbij denken aan teksten, images,  geluid en video-elementen. Hierdoor kan het algoritme van YouTube zelf selecteren wat vertoond wordt aan de juiste user binnen de juiste setting.

Video advertising: neemt nog steeds toe en innoveert door

Elke dag worden er weer nieuwe insights vergaard omtrent video advertising. Daarnaast komen er ook steeds meer mogelijkheden voor adverteerders om video in te zetten, bijvoorbeeld via YouTube. In dit artikel staan enkele voorbeelden van vernieuwingen wat aangeeft dat video een toenemende en veranderende oplossing voor advertising is, met erg veel groeipotentie. Naast artikel hebben mijn collega’s recent ook interessante blogberichten geschreven over een nieuwe functionaliteit voor video op Instagram (IGTV) en  40+‘ers bereiken via YouTube. Voor extra kennis op dit gebied, kun je ook terecht bij dit opleidingsinstituut. Deze management-website heeft ook goede content hierover.

Verkopen via marketplaces

Verkopen via marketplaces

Succesvol verkopen via marketplaces doe je volgens een gestructureerd stappenplan met deze tips voor meer omzet, groei en winst.

Soorten merken

Soorten merken

Er zijn 11 soorten merken, maar niet alle worden veel gebruikt en daarom is het goed om te ontdekken welk soort merk je moet indienen.

TM teken

TM teken

Het TM teken mag je in Nederland gebruiken, maar het heeft geen enkele juridische waarde, dus het is de vraag welk nut het heeft.

Eigen horlogemerk starten

Eigen horlogemerk starten

Je eigen horlogemerk starten doe je door het volgen van ons stappenplan, zodat je zeker weet dat je alles succesvol kunt opzetten.

Merkenregister

Merkenregister

Registratie in het merkenregister kan met merken die aan bepaalde voorwaarden voldoen, zodat ze niet geweigerd worden op onderscheidend vermogen.

Eigen cosmeticamerk starten

Eigen cosmeticamerk starten

Als je jouw eigen cosmeticamerk gaat starten, dan is de belangrijkste stap naar succes de keuze of je zelf ontwikkelt of dit uitbesteedt.

Wat is een merk?

Wat is een merk?

Een merk is een combinatie van de visuele weergave, maar ook marketing, persoonlijkheid en de boodschap die je naar je doelgroep uitdraagt.

Merkwaarde

Merkwaarde

Jouw merkwaarde wordt gevormd door alle afzonderlijke componenten, oftewel de kwalitatieve en de kwantitatieve kenmerken van een merk samen, net als registratie ervan.

Intellectueel eigendom topics

Merkregistratie » Auteursrecht » Inbreuk » Kwekersrecht

» Modelregistratie » Merkenrecht