Merk verlengen

Direct online in 1 minuut velenging van je merk regelen

Gratis merkupdate

Je krijgt altijd een gratis onderzoek of alle gegevens van jouw merk nog juist zijn, zodat de bescherming niet wordt aangetast.

Vaste tarieven

Je betaalt voor alle verlengingen een vast tarief. Zo weet je altijd vooraf wat de kosten van ons bureau zijn.

Persoonlijk advies

Bel eens naar 088-2333334 en zie dat onze specialisten al je vragen meteen beantwoorden.

BMM

Onze merkengemachtigden zijn lid van de Benelux-vereniging voor merken- en modellenrecht. Zo waarborgen we kwaliteit.

ING
samsung
politie
total energies
royal flora holland
unive

Waarom zou je een merk verlengen?

Je merk verlengen is ontzettend belangrijk. En dat wordt nog wel eens onderschat. Dit komt vaak omdat men denkt dat opnieuw registreren makkelijker en goedkoper is dan een merk verlengen.

Goedkoper is het niet en het is heel riskant. Het vernieuwen van de merkregistratie is alleen duurder als je te laat bent en in de délai de grâce periode valt. Dat is een periode van genade van zes maanden die start op de vervaldatum van de registratie waarin je het merk toch kunt verlengen terwijl het eigenlijk al vervallen is.

Wat zijn de kosten van een merk vernieuwen?

De kosten van vernieuwen van een merkregistratie in de Benelux zijn 495 euro in één klasse en in de EU is dat 1299 euro in 1 klasse. Een internationale merkregistratie vernieuwen kan al vanaf 495 euro, maar is afhankelijk van in welke landen verlengen nodig is.

BENELUX

€ 495,-

Vanaf 1 klasse

10 jaar geldig

Gratis volledig beheer

Europese Unie
€ 1299,-

Vanaf 1 klasse

10 jaar geldig

Gratis volledig beheer

va. €495

Vanaf 1 klasse

10 jaar geldig

Gratis volledig beheer

Wat gebeurt er als je niet verlengt?

Als je ervoor kiest om niet te verlengen, loop je enorme risico’s en dan zal het merk uiteindelijk vervallen. Je zou kunnen denken dat je dan niet de boete taksen uit de genade periode hoeft te betalen en dat is juist. Maar wat best veel merken vergeten is dat je opnieuw moet registreren als je niet verlengt en dus ook opnieuw door de bezwaartermijn moet gaan.

Goede kans dus, dat er in de afgelopen tien(tallen) jaren merken bij zijn gekomen die nu vinden dat jij te veel op dat van hen lijkt. Zij zullen bezwaar maken tegen jouw nieuwe registratie. De kans is dan aanwezig dat je daardoor dus helemaal niet meer opnieuw kunt registreren en dat je moet stoppen met het voeren van de naam als je de bezwaarprocedure niet wint. Dat kan een stuk hoger uitpakken dan het betalen van de extra taksen.

Hoe werkt het vernieuwen van een merk?

Het vernieuwen van een merk kun je aanvragen bij jouw merkenbureau of merkengemachtigde. Zeker bij internationale registraties is het verstandig om dit te bespreken, zodat het goed gebeurt en er geen opgebouwde rechten verloren gaan.

Bij merkvernieuwing moet je op vijf zaken letten, te weten:

  1. Is de tenaamstelling nog juist?
  2. Is het adres waarop het merk is geregistreerd nog correct?
  3. Zijn de waren en diensten waarvoor geregistreerd is nog dekkend?
  4. Gebruik je het logo nog zoals het is geregistreerd?
  5. Gebruik je de naam nog zoals het is geregistreerd?
merk verlengen
Wanneer moet je een merk verlengen?

Merkenrechten worden verkregen voor de periode van tien jaar en moeten daarna verlengd worden. Er zijn eigenlijk twee momenten waarop je jouw merkregistratie kunt verlengen.

Verlengen voor vervaldatum

De eerste mogelijkheid kennen we vanaf zes maanden voor de vervaldatum tot de dag van de vervaldatum. In deze periode kun je je merk goedkoop verlengen door de taksen van verlenging en de kosten van de gemachtigde te voldoen. Je hoeft dan nog geen boete te betalen.

Verlengen na vervaldatum

Na de vervaldatum start de periode die délai de grâce wordt genoemd. Letterlijk vertaald betekent dat periode van genade en in het merkenrecht houdt dat in, dat jouw registratie is vervallen, maar dat je toch nog extra tijd wordt gegund om te verlengen. Deze periode is zes maanden, maar daarna is het merk écht vervallen en is er dus geen redden meer aan.

Verlengen in deze periode is duurder, omdat je boete taksen moet betalen. Dit zijn kosten die worden gerekend door de overheid, omdat je te laat bent en pas na de officiële vervaldatum gaat verlengen.

Waar kun je een merknaam verlengen?

Het is mogelijk om per land het merk te vernieuwen, maar ook om de registratie alleen in de Benelux, Europa of Europese Unie te verlengen. De hele internationale registratie kan in een keer worden vernieuwd, als destijds gebruik is gemaakt van het voorrangsrecht. Overal geldt dan namelijk dezelfde vervaldatum.

Is stukje bij beetje uitgebreid, dan gelden niet voor alle landen dezelfde termijnen en moeten we voor je bekijken wanneer welk merk moet worden verlengd zodat dit gestructureerd en voordelig kan worden georganiseerd.

Video over je merk verlengen