Logo registreren

Direct online je logo vastleggen?

100% Registratiegarantie

Als je merk geweigerd wordt op absolute gronden, krijg je gratis een nieuwe merkaanvraag van ons.

Gratis merkonderzoek

Je krijgt altijd een gratis onderzoek of jouw intellectueel eigendomsrecht te beschermen is en aan de vereisten voldoet.

Vaste tarieven

Je betaalt voor alle registraties een vast tarief. Zo weet je altijd vooraf wat de kosten van ons bureau zijn.

BMM

Onze merkengemachtigden zijn lid van de Benelux-vereniging voor merken- en modellenrecht. Zo waarborgen we kwaliteit.

ING
samsung
politie
total energies
royal flora holland
unive

Hoe kun je een logo registreren?

Een logo registreren werkt via het merkenrecht. Dit betekent dat dezelfde eisen worden gesteld aan registratie van een beeldmerk als voor de merknaam. Om je bedrijfslogo te registreren, moet het dus aan drie materiële eisen voldoen.

Deze vereisten vinden we in  artikel 2.1 tot 2.4 BVIE, ofwel het Benelux Verdrag inzake de intellectuele eigendom. De drie eisen zijn: deugdelijkheid, geoorloofdheid en rechtmatigheid.

Wat zijn de kosten van een logo registreren?

495,-

Beschikbaarheidscheck

1 klasse

Meer klassen mogelijk

10 jaar bescherming

Verlengen altijd mogelijk

EUROPESE UNIE

1299,-

Beschikbaarheidscheck

1 klasse

Meer klassen mogelijk

10 jaar bescherming

Verlengen altijd mogelijk

INTERNATIONAAL

Offerte

Beschikbaarheidscheck

1 klasse

Meer klassen mogelijk

10 jaar bescherming

Verlengen altijd mogelijk

Logo registratie Benelux

Logo vastleggen in de Benelux kost € 475,-. Voor dit tarief begeleiden onze merkengemachtigden het gehele proces. Zo zoeken we uit of het logo al wordt gebruikt, bepalen we de klassen en dienen we het logo in. Ook monitoren we het hele proces en houden we je op de hoogte als er belangrijke ontwikkelingen zijn.

Logo registratie Europa

Naast de Benelux kun je ook kiezen voor bedrijfslogo registreren in Europa. De kosten hiervan zijn € 1299,-. Uiteraard begeleiden we voor dit tarief ook alles voor je van begin tot eind voor een optimale bescherming. En ook hier kun je de woordelementen toevoegen aan de registratie. Net als merkbewaking.

Internationale registratie

Naast de Benelux en EU kun je ook kiezen voor wereldwijd je logo deponeren. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de landen waarin je wilt registreren. Hiervoor maken we graag een offerte op maat. Uiteraard begeleiden we voor dit tarief ook alles voor je van begin tot eind voor een optimale bescherming. 

Hoe kun je je logo laten beschermen?

Het bedrijfslogo laten registreren bij de Kamer van Koophandel of KvK is niet mogelijk. Daar leg je jouw handelsmerk vast. Je moet het merk laten registreren door een merkenbureau. MerkenSpot kan hier dus goed bij helpen. Dit begint met een merkonderzoek.

Wij bepalen de beschikbaarheid van het logo en adviseren je ook als wijzigingen nodig zijn. Bijvoorbeeld omdat het beeldmerk te beschrijvend is of omdat het al wordt gebruikt door anderen.

Daarna bepalen we de juiste klassen voor de beste bescherming van het merk en dienen we in. Ook daarna houden we je continu op de hoogte en nemen we contact met je op als de registratie succesvol is voltooid.

Hoe werkt een logo vastleggen?

Je merknaam en logo registreren gaat via het merkenrecht. Als na merkonderzoek blijkt dat beide aan alle vereisten voldoen, dan zullen ze worden toegelaten en krijgen andere partijen enkele maanden de tijd om bezwaar te maken tegen deze registratie. Deze termijnen zijn wettelijk vastgelegd.

Wordt geen bezwaar gemaakt, dan zal jouw woordmerk of bedrijfslogo binnen enkele maanden geregistreerd zijn in het merkenregister. De periode hiervoor is in de Benelux korter dan voor de Europese Unie.

Tijdens het hele proces kun je altijd bij ons terecht voor vragen over merkbescherming.

Logo registreren
Start met het registreren van jouw logo
Savannahweg 17

3542 AW Utrecht

info@merkenspot.nl
088-2333334