Handelsnaam vastleggen

Is jouw handelsnaam als merk te beschermen?

100% Registratiegarantie

Als je merk geweigerd wordt op absolute gronden, krijg je gratis een nieuwe merkaanvraag van ons.

Gratis merkonderzoek

Je krijgt altijd een gratis onderzoek of jouw intellectueel eigendomsrecht te beschermen is en aan de vereisten voldoet.

Vaste tarieven

Je betaalt voor alle registraties een vast tarief. Zo weet je altijd vooraf wat de kosten van ons bureau zijn.

BMM

Onze merkengemachtigden zijn lid van de Benelux-vereniging voor merken- en modellenrecht. Zo waarborgen we kwaliteit.

ING
samsung
politie
total energies
royal flora holland
unive
Je handelsnaam vastleggen kan op twee manieren. De eerste manier werkt via de Kamer van Koophandel, maar biedt eigenlijk nauwelijks bescherming. De tweede optie om handelsnamen te beschermen gaat via het merkenrecht en biedt je meteen een sterke juridische bescherming in de Benelux (België, Nederland, Luxemburg), Europese Unie of wereldwijd.
Hoe kun je je handelsnaam vastleggen?
Een handelsnaam vastleggen kan in Nederland op twee manieren, te weten:

  1. Bedrijfsnaam beschermen via Kvk
  2. Bedrijfsnaam als merk beschermen
Hoe kun je je bedrijfsnaam bij de Kvk beschermen?
Als je een bedrijf opricht, dan zul je deze moeten inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Logisch en niet zo lastig natuurlijk. Je kunt als je eenmaal een bedrijf hebt ook handelsnamen toevoegen aan de registratie bij de Kvk. Dat is de manier waarop je je bedrijfsnaam bij de KvK kunt vastleggen. Simpelweg door het inschrijven in het handelsregister.
handelsnaam vastleggen
Hoe kun je het als merk vastleggen?
Om volledige bescherming van je bedrijfsnaam te krijgen kun je een handelsnaam als merk registreren. Dit werkt niet via de Kamer van Koophandel, maar door middel van een merkregistratie en biedt veel sterkere bescherming dan inschrijven bij de Kamer van Koophandel.

Een dergelijke registratie geeft de handelsnaam juridische bescherming en regel je via een merkenbureau. We checken dan of jouw naam nog beschikbaar is, wat de kans op weigering en bezwaar is en we bepalen heel nauwkeurig de klassen zodat je optimale bescherming hebt. Je kunt je handelsnaam als merk beschermen in de Benelux (België, Nederland en Luxemburg), de Europese Unie en wereldwijd.

Welke bescherming krijg je bij de KvK?
De bescherming van je handelsnaam bij de KvK is beperkt tot de regio waarin je werkt en de markt waarin je actief bent. Dit betekent dat je er rekening mee moet houden dat als je je bedrijfsnaam wilt registreren bij de KvK er andere partijen kunnen zijn met dezelfde of een vergelijkbare bedrijfsnaam.

Als zij in een andere regio opereren of in een andere branche zitten, dan kun je daar weinig tegen doen. De bescherming van je handelsnaam bij de KvK is dan ook heel beperkt en de kans op succes als je bezwaar maakt tegen een andere naam is zeer klein.