Online je merknaam checken

Beschikbaarheid merknaam registreren
Vul hier de merknaam in die je wilt laten checken

Gratis merknaam checken

Je merknaam checken is belangrijk als je wilt gaan registreren, want alleen dan kun je controleren of het beschikbaar is en aan alle eisen voldoet om bescherming te kunnen krijgen op het merk.

U

Identiek onderzoek

Je krijgt een breed identiek onderzoek en we kijken óók of jouw merk uberhaupt wel aan alle eisen voldoet, zodat het niet geweigerd wordt en je dus zeker weet dat je merk gepubliceerd zal worden.

Persoonlijke begeleiding

Uiteraard snappen we ook dat je nog met vragen zit en daarom staan we altijd voor je klaar om je persoonlijk te begeleiden als je dat handig vindt of meer uitleg nodig hebt voordat je een beslissing neemt.

Check je mail

Check je ongewenste mail of spam folder, zodat je geen belangrijke berichten mist, want het kan voorkomen dat ons onderzoek daarin terecht komt en dat zou natuurlijk zonde zijn van de check die je hebt aangevraagd.

Hoe kun je een merknaam controleren?

Een merk check je door in de officiele registers te kijken of het beschikbaar is of niet. Maar dit is lastig, omdat het controleren van een merk niet alleen gaat om identieke namen, maar ook om vergelijkbare merken met eventueel aan elkaar verwante producten of diensten.

Zo kan een ouder merk dat geregistreerd is voor horecadiensten succesvol optreden tegen een gelijkende naam voor dranken, maar liggen registraties voor wijn en wijnglazen wel te ver uit elkaar.

Kippenvlees en het transport van kippen is weer wel verwarrend genoeg bevonden.

Daarnaast moet je je merk checken op alle absolute gronden. Bijvoorbeeld of het onderscheidend genoeg is en aan andere vereisten voldoet. Anders wordt het geweigerd en dat is zonde van het geld.

merknaam checken