088-2333334

Online je merknaam checken

Beschikbaarheid merknaam registreren
Vul hier de merknaam in die je wilt laten checken
U

Gratis merknaam checken

Je merknaam checken is belangrijk als je wilt gaan registreren, want alleen dan kun je controleren of het beschikbaar is en aan alle eisen voldoet om bescherming te kunnen krijgen op het merk.

}

Binnen 24 uur

Je hebt haast, maar wilt toch registreren. Heel logisch, zeker als je bang bent dat anderen er met je merk vandoor gaan. En daarom kunnen we altijd binnen 24 uur indienen zodat je zeker weet dat je echt helemaal veilig bent.

AVG-Proof

We houden zelf ook niet van spam, dus maak je geen zorgen, we zijn AVG-proof. Lees dus ook  onze privacy verklaring, want door onze check aan te vragen geef je toestemming om je mails te sturen die hiervoor nodig zijn.

merknaam checken

Hoe kun je een merknaam controleren?

Een merk check je door in de officiele registers te kijken of het beschikbaar is of niet. Maar dit is lastig, omdat het controleren van een merk niet alleen gaat om identieke namen, maar ook om vergelijkbare merken met eventueel aan elkaar verwante producten of diensten.

Zo kan een ouder merk dat geregistreerd is voor horecadiensten succesvol optreden tegen een gelijkende naam voor dranken, maar liggen registraties voor wijn en wijnglazen wel te ver uit elkaar.

Kippenvlees en het transport van kippen is weer wel verwarrend genoeg bevonden.

Daarnaast moet je je merk checken op alle absolute gronden. Bijvoorbeeld of het onderscheidend genoeg is en aan andere vereisten voldoet. Anders wordt het geweigerd en dat is zonde van het geld.