Merk beheer

Online in 1 minuut beheer van jouw merken regelen

Gratis merkonderzoek

Je krijgt altijd een gratis onderzoek naar de mogelijkheden voor het beheer van jouw merk, zodat je weet wat wijsheid is.

Vaste tarieven

Je betaalt voor alle registraties een vast tarief. Zo weet je altijd vooraf wat de kosten van ons bureau zijn.

Persoonlijk advies

Bel eens naar 088-2333334 en zie dat onze specialisten al je vragen meteen beantwoorden.

BMM

Onze merkengemachtigden zijn lid van de Benelux-vereniging voor merken- en modellenrecht. Zo waarborgen we kwaliteit.

ING
samsung
politie
total energies
royal flora holland
unive

Wat is merkbeheer?

Merk beheer voorkomt dat je niet op tijd je merk verlengt of dat je belangrijke deadlines mist bij eventuele bezwaren en andere belangrijke procedures en geef het beheer van jouw merk uit handen. te treden.

Wat houdt merk beheer in?
Beheer van merken biedt je de mogelijkheid om door een merkenbureau alle zaken uit handen te laten nemen die komt kijken bij een merkregistratie. In tegenstelling tot wat veel mensen denken houdt dat namelijk na het registreren niet op. Je merk is in begin namelijk tien jaar beschermd en in die tien jaar kan veel gebeuren.

Zo kunnen oudere merken oppositie starten tijdens de registratieprocedure, maar kan je ook gedurende de looptijd van tien jaar tegen allerlei zaken aanlopen. Het komt namelijk heel regelmatig voor dat bestaande merken worden “aangevallen” door nieuwe merken. Denk bijvoorbeeld aan de zaak waarin de Zeeuwse snackbar Wendy’s moest knokken tegen de hamburgergigant uit Amerika. Het is een van de ontelbare voorbeelden van bestaande merken die in ingewikkelde procedures terechtkomen.

Als je daarin verzeild raakt is het noodzakelijk dat je belangrijke deadlines niet mist, want als dat wel gebeurt kun je je merkrecht verliezen en dat is natuurlijk eeuwig zonde.

Tot slot wil je na tien jaar jouw merk waarschijnlijk verlengen. Als je zelf geregistreerd hebt is de kans groot dat je dat vergeet na tien jaar. Als je na tien jaar je merk niet verlengt, krijg je te maken met de ‘delai de grace’. Dit betekent dat het merk vervallen is, maar dat je je rechten nog kunt herstellen. Je moet dan wel snel zijn. Je krijgt na het vervallen namelijk maar 6 maanden om te verlengen. Als je dit niet doet vervallen de merkenrechten en zul je opnieuw moeten registreren.

Dit lijkt geen probleem te zijn, maar wat veel mensen vergeten is dat je dan ook opnieuw door de oppositietermijn heen moet en dan is de kans groot dat andere vergelijkbare merken bezwaar maken tegen jouw “nieuwe” registratie. Als die slaagt ben je je merk kwijt en zul je een andere naam moeten kiezen. Dat is natuurlijk vreselijk en kan met merk beheer heel makkelijk worden voorkomen.

Wat zijn de kosten van beheer?
Merk beheer is gratis. Er zijn geen kosten verbonden aan het beheren van jouw merken door ons merkenbureau. Je kunt je merk eenvoudig en dus ook gratis online bij ons aanmelden. Uiteraard zullen we wel adviseren of jouw merk goed beschermd wordt en een vrijblijvend voorstel doen als bijvoorbeeld merkbewaking nodig is. We zullen dan zorgen dat we gemachtigde worden van jouw merk en nemen het op in ons systeem. Dit betekent dat we vanaf dat moment bijhouden wanneer je merk verlengd moet worden. Ook nemen we je dan alle communicatie met de merken instantie uit handen.

Naast het beheer is het verstandig om merkbewaking in te schakelen zodat je altijd kunt bijhouden of anderen vergelijkbare merken registreren zodat je daar bezwaar tegen kunt maken om je monopoly op het merk te behouden en te zorgen dat anderen niet kunnen profiteren van jouw naamsbekendheid.

Tarieven van beheer en wijzigingen

Beheer

Gratis

Gratis merkscan

Binnen 24 uur geregeld

Mis nooit meer berichten

Adreswijziging
€ 75,-
Adres merkregistratie wijzigen

Binnen 24 uur geleverd

Maatwerk

Naamswijziging
€ 75,-
Naam merkregistratie wijzigen

Binnen 24 uur geleverd

Maatwerk