blog header

Geschikte domeinnaam

Als startende ondernemer moet je met veel zaken rekening houden. Ook voor bedrijven die enkel online actief zijn, komen veel dingen kijken. Zo moet de domeinnaam van je website pakkend en zo duidelijk mogelijk zijn. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een geschikte domeinnaam kiest en waar je op moet letten.

Zoekwoord verwerken in domein?

Uiteindelijk is het de bedoeling om met je website bezoekers te trekken om zo omzet en winst te behalen.  Om dit te kunnen bewerkstelligen kunnen zoekmachines je helpen. Door namelijk goede posities te krijgen op zoekwoorden met een hoog zoekvolume, die bovendien relevant is aan je bedrijf, kan er verkeer naar je website worden genereerd. Dit is echter lastig.

Er zijn namelijk veel andere bedrijven die op hetzelfde zoekwoord een goede positie willen behalen. Vroeger werd vaak het zoekwoord waarop bedrijven wilden ‘ranken’ in de domeinnaam verwerkt. Denk aan prepaidsimkaarten.nl of auto.nl.

Vroeger was dit ook een goede tactiek. Tegenwoordig zijn zoekmachines echter veel slimmer en is het niet meer nodig om per se het zoekwoord in de domein te verwerken. Wel is het belangrijk dat de content op de website perfect geschreven. Wel geeft een zoekwoord in een domein direct aan waar de website over gaat of wat het aanbiedt.

Is de domeinnaam al bezet?

Het kan voorkomen dat de domeinnaam die je had gekozen, al bezet is. Er zijn immers ontelbaar veel websites te vinden met een Nederlands domein. Om je te helpen met het vinden van een domeinnaam zijn er verschillende websites waarbij je kan achterhalen of het domein al bezet is. Eén van die websites is Combell.

Bij dit bedrijf kan je ook het domeinnaam daadwerkelijk registreren en bovendien kan je hier ook hosting afnemen. Een website kan namelijk niet draaien zonder een hosting. We hebben Combell getest en het biedt een snelle en veilige hosting aan.

Kortom, een domeinnaam is dus niet iets wat je in een aantal minuten bedenkt. Er moet goed over na worden gedacht om een pakkende en duidelijke domeinnaam te kiezen. Bovendien zijn veel domeinnamen al bezet en wordt het nog lastiger gemaakt voor startende ondernemers.

Verkopen via marketplaces

Verkopen via marketplaces

Succesvol verkopen via marketplaces doe je volgens een gestructureerd stappenplan met deze tips voor meer omzet, groei en winst.

Soorten merken

Soorten merken

Er zijn 11 soorten merken, maar niet alle worden veel gebruikt en daarom is het goed om te ontdekken welk soort merk je moet indienen.

TM teken

TM teken

Het TM teken mag je in Nederland gebruiken, maar het heeft geen enkele juridische waarde, dus het is de vraag welk nut het heeft.

Eigen horlogemerk starten

Eigen horlogemerk starten

Je eigen horlogemerk starten doe je door het volgen van ons stappenplan, zodat je zeker weet dat je alles succesvol kunt opzetten.

Merkenregister

Merkenregister

Registratie in het merkenregister kan met merken die aan bepaalde voorwaarden voldoen, zodat ze niet geweigerd worden op onderscheidend vermogen.

Eigen cosmeticamerk starten

Eigen cosmeticamerk starten

Als je jouw eigen cosmeticamerk gaat starten, dan is de belangrijkste stap naar succes de keuze of je zelf ontwikkelt of dit uitbesteedt.

Wat is een merk?

Wat is een merk?

Een merk is een combinatie van de visuele weergave, maar ook marketing, persoonlijkheid en de boodschap die je naar je doelgroep uitdraagt.

Merkwaarde

Merkwaarde

Jouw merkwaarde wordt gevormd door alle afzonderlijke componenten, oftewel de kwalitatieve en de kwantitatieve kenmerken van een merk samen, net als registratie ervan.