1. Enkele vragen
We stellen je een paar korte vragen, dat duurt maximaal twee minuten en dit doe je makkelijk online.
2. Persoonlijk advies
3. Officieel inschijringsbewijs
Hoe kun je zelf registreren?
Wie je voorgingen…
Waar moet je op letten als je zelf gaat registreren?
Veel mensen zijn van mening dat het merkenrecht super simpel is. Je hebt de door jouw bedachte naam en je weet wat voor producten of diensten je gaat leveren, dus indienen en klaar. Dat dit niet helemaal zo werkt blijkt wel uit het feit dat we heel vaak worden gevraagd om te adviseren bij merken die tegen bezwaar of weigering aanlopen als het merk is ingediend.
Het is dan ook super belangrijk om te bekijken of jouw merk aan alle wettelijke materiële vereisten voldoen uit artikel 2.1 tot 2.4 BVIE voldoen, dit zijn:
- Deugdelijkheid
- Geoofloofdheid
- Rechtmatigheid
Als het merk niet voldoet aan deugdelijkheid en geoorloofdheid, dan is het absoluut ontoelaatbaar en als het niet rechtmatig is, is het merk relatief ontoelaatbaar. De belangrijkste grond waarop wordt geweigerd is gebrek aan onderscheidend vermogen. Een merk is dan bijvoorbeeld te beschrijvend. Zo kan Diesel wel voor kleding worden geregistreerd, maar niet voor brandstof.
Je merk beschermen houdt niet op bij registratie van merken en modellen. Dan begint het eigenlijk pas.
Wat zijn de kosten als je zelf een merknaam gaat registreren?
Als je zelf jouw merk gaat registreren, is het tarief voor de Benelux 549 euro en voor de EU 1299 euro. In het geval van een Benelux merk krijg je standaard drie klassen en bij de EU één. Uiteraard is dit heel eenvoudig uit te breiden, maar let er wel op dat dit voor het indienen moet, want daarna kunnen geen klassen meer worden toegevoegd.
1 klasse
Meer klassen mogelijk
10 jaar bescherming
Verlengen altijd mogelijk
1 klasse
Meer klassen mogelijk
10 jaar bescherming
Verlengen altijd mogelijk