Advocaat auteursrecht

Zorg dat je niet te maken krijgt met onverwacht hoge kosten door een veel te hoog uurtarief te betalen, dus bespreek eerst met ons wat de opties zijn en sta in direct contact met onze advocaten gespecialiseerd in auteursrecht in Nederland.

Snel

We zijn open van 9 uur tot 23 uur en daarom kunnen we altijd snel voor je schakelen als je inbreuk hebt ontdekt

Vaste tarieven

We kunnen een vast tarief afspreken waardoor je zeker weet dat je niet onverwacht hoge kosten krijgt

Persoonlijk contact

Bel gerust met 088-2333334 en ontdek dat je meteen een van onze juristen aan de lijn krijgt die je kan helpen

Wanneer kan een auteursrecht advocaat helpen?

Een advocaat auteursrecht helpt je als sprake is van inbreuk. Omdat je van mening bent dat anderen jouw foto gebruiken of je software, app of website hebben nagemaakt.

Bij software kan dit vaak blijken uit de broncode, maar er kan zeker ook een probleem zijn als iemand een internet pagina maakt die wel erg veel overeenkomst vertoont met die van jouw bedrijf.

Ook komt het veel voor dat een partij de opdracht geeft om een website te laten ontwikkelen, maar niet de eigenaar van de codes blijkt te zijn geworden. Ook dan kan het zinvol zijn om toe te werken naar een oplossing door de overdracht daarvan. Daarnaast helpen we op gebied van foto’s en portretrecht.

Wat doen advocaten gespecialiseerd in auteursrecht?
Advocaten met specialisatie auteursrecht sturen een sommatiebrief naar een partij die inbreuk pleegt. Zo kun je bijvoorbeeld een publicatie tegenhouden en afbeeldingen of kopieën van films of boeken laten verwijderen. Als dat niet werkt, dan kan altijd nog een kort geding of andere procedure worden gestart.
advocaat auteursrecht
Wat zijn de kosten van een advocaat auteursrecht?
De kosten van auteursrecht advocaten zijn afhankelijk van het soort zaak. Uiteraard kunnen we voor brieven vooraf een vast tarief overeenkomen, zodat je van tevoren weet wat de kosten zijn. En gaat het om een procedure die naar de rechter moet, dan werken we op basis van een uurtarief van 195 euro.