sommatiebrief

Voorkom bij een sommatiebrief hoge kosten als je wilt dat de inbreuk stopt door een brief te laten maken 

Treed met een sommatiebrief op tegen merkinbreuk of inbreuk op jouw handelsnaam.
Wat is een sommatiebrief?
Een sommatiebrief kan betrekking hebben op twee soorten brieven: het kan een aanmaning zijn bij incasso, maar sommatiebrieven kunnen ook worden opgesteld als iemand inbreuk op merkenrechten pleegt. In deze brief wordt altijd gesteld dat het gebruik van het merk of de handelsnaam direct moet worden gestaakt en dat eventuele voorraden moeten worden vernietigd. Mochten producten via een groothandel of leverancier zijn verkregen door de partij die inbreuk maakt, dan worden ook de gegevens daarvan gevorderd.
Wat zijn de kosten van een brief opstellen?
De kosten van sommeren zijn bij ons vast. Zo kun je eenvoudig via onze tool zelf alle sommatiebrieven opstellen die je wilt en betaal je per brief een vast bedrag. Vervolgens mag je deze brief zelf zo vaak gebruiken als je maar wilt en altijd blijven versturen aan partijen die inbreuk plegen. Maar stel nou dat je er niet helemaal uitkomt, omdat je het bijvoorbeeld lastig vindt om te bepalen of er écht inbreuk is of hoe je dat moet bewijzen, dan kun je onze specialisten inschakelen voor maatwerk. En geen paniek, ook hier rekenen we geen hoge uurtarieven. Van tevoren spreken we een vast tarief af zodat je altijd weet wat je kwijt bent en je niet voor onverwachte kosten komt te staan.
sommatiebrief
Wanneer is sommeren nodig?
Een sommatiebrief kan in veel gevallen nodig zijn. Over het algemeen worden de meeste brieven opgesteld voor inbreuk op merkenrechten en auteursrecht, te weten:
  1. sommatiebrief merkinbreuk
  2. sommatiebrief handelsnaam
  3. sommatiebrief auteursrecht
  4. sommatiebrief domeinnaam
De eerste twee komen het meest voor in Nederland en zijn ook het beste te bewijzen zonder dat een lange rechtszaak met hoge kosten moet worden gevoerd. Optreden tegen merkinbreuk en inbreuk op je handelsnaam kan met sommeren worden opgelost. Een dreigende brief is dan vaak voldoende om geen kostbare rechtszaak te hoeven starten.
Wanneer moet je een advocaat inschakelen voor zo'n brief?

Als je denkt dat sprake is van inbreuk kun je een sommatiebrief opstellen. Dit kun je zelf doen of laten doen door een jurist of advocaat. Als niet geprocedeerd hoeft te worden, is een advocaat niet per se nodig en vaak te duur. Juristen zijn dan een voordeliger alternatief.