Merkregistratie Duitsland

Gratis checken of jouw naam beschikbaar is voor merkregistratie in Duitsland?

Gratis merkonderzoek

Je krijgt altijd een gratis onderzoek of jouw intellectueel eigendomsrecht te beschermen is en aan de vereisten voldoet.

Vaste tarieven

Je betaalt voor alle registraties een vast tarief. Zo weet je altijd vooraf wat de kosten van ons bureau zijn.

Persoonlijk advies

Bel eens naar 088-2333334 en zie dat onze specialisten al je vragen meteen beantwoorden.

BMM

Onze merkengemachtigden zijn lid van de Benelux-vereniging voor merken- en modellenrecht. Zo waarborgen we kwaliteit.

ING
maastricht university
POA
Den Bosch
royal flora holland
bonbons

Hoe werkt een merkregistratie in Duitsland?

Bij een merkregistratie in Duitsland is het heel belangrijk dat de classificatie wordt geoptimaliseerd. Dit is namelijk de uiteindelijke beschermingsomvang. Als het gaat om een nieuwe registratie zonder basis in de Benelux of een ander land, kunnen de klassen voor het indienen van het merk worden vastgesteld.

Wanneer de registratie in Duitsland wordt gebaseerd op een internationale registratie met een basis in een ander land, de Benelux of EU, dan zal het merk de beschermingsomvang krijgen van de basisregistratie.

Er zijn dus twee mogelijkheden om te registreren in Duitsland, te weten:

  1. internationale registratie
  2. nationale registratie

Afhankelijk van een aantal factoren bepalen we de beste depotstrategie voor je en kiezen we ervoor om te registreren via de internationale of nationale registratie.

Wat is de bezwaartermijn bij een merkregistratie in Duitsland?
Als het merk is ingediend in Duitsland, zal het Deutsche Patent und Markenamt onderzoeken of het merk aan alle vereisten voldoet. Zo moet een merk in Duitsland bijvoorbeeld ook voldoende onderscheidend vermogen hebben om te kunnen worden geregistreerd.

Als het merk aan alle vereisten voldoet, wordt het gepubliceerd. Na publicatie krijgen oudere merken 3 maanden de tijd om bezwaar te maken. Deze termijn kan niet worden verlengd.

Als een partij met een ouder merkrecht bezwaar wil maken tegen een nieuw depot, dan moet deze partij dit schriftelijk kenbaar maken aan het Deutsche Patent und Merkenamt. Bezwaar in Duitsland is op vele gronden mogelijk. Bijvoorbeeld op grond van een bekend merk, merkregistratie in Duitsland en de EU.

merkregistratie duitsland
Waar moet je op letten bij een merkregistratie in Duitsland?
Als je een merk wilt registreren in Duitsland is het allereerst belangrijk dat je goed checkt of het merk beschikbaar is. Dit kan middels een identieke check, maar het is aan te raden om ook verdiepend onderzoek te doen. Op die manier krijg je niet alleen inzicht in exact dezelfde merken, maar ook in vergelijkbare oudere registraties. Aan de hand van de uitslagen van dergelijke onderzoeken kan je beter bepalen wat de kansen en risico’s zijn als we het merk voor je indienen.

Naast de beschikbaarheid is het belangrijk om ervoor te zorgen dat een merk voldoende onderscheidend vermogen heeft. Het mag geen beschermde oorsprongsbenaming of geografische aanduiding zijn.

Wat zijn de kosten van een merkregistratie in Duitsland?

De kosten van een het vastleggen van een merk in Duitsland zijn afhankelijk van de strategie. Of wordt gekozen voor Duitsland op basis van een internationale of nationale basis.

Afhankelijk van deze vragen stellen we in overleg met jouw bedrijf een plan op en bespreken we de kosten.