088-2333334

Merknaam registreren

Gratis in 1 minuut de beschikbaarheid van je merk controleren

U

Gratis onderzoek

Je krijgt altijd een gratis identiek onderzoek of de naam nog beschikbaar is, zodat je kan registr eren.

Vaste tarieven

Je betaalt voor alle registraties een vast tarief. Zo weet je altijd vooraf wat de kosten van ons bureau zijn.

Persoonlijk advies

Bel eens naar 088-2333334 en zie dat onze merkengemachtigden en juristen al je vragen meteen beantwoorden.
w

Goede begeleiding

We begeleiden het hele proces voor je en heb je later vragen over je bedrijfsnaam, dan kan je altijd bij ons terecht.

Hoe kun je een merknaam vastleggen?

Waarom moet je een merknaam vastleggen?

Je merknaam registreren is de eerste belangrijke stap als je een nieuw merk hebt. Als start-up met een handelsnaam, maar zeker ook als jouw bedrijf al jaren bestaat. Om te voorkomen dat anderen jouw woordmerk claimen of gebruik maken van jouw succes moet je je bedrijfsnaam registreren.

Overigens biedt registratie van je naam niet enkel bescherming tegen inbreuk, maar bouwt het ook waarde op. Een geregistreerde merknaam plaats je namelijk als activa – bezit dus – op je balans. Een merknaam die je niet vastgelegd hebt, kan nooit waarde opbouwen en levert dus ook niks op bij verkoop van je bedrijf. Deponeren van een handelsnaam als merk biedt dus niet alleen bescherming, maar geeft ook toegevoegde waarde.

Merknaam registreren internationaal

Je merknaam beschermen kan internationaal. Je kunt starten met registratie in de Benelux, EU of meteen kiezen voor internationaal registreren. In alle gevallen werken we met vaste tarieven, zodat je altijd vooraf weet wat de registratie kost. Voor de Benelux en Europa vind je hierboven de prijzen en voor een internationale merkregistratie maken we graag een offerte op maat.

Deze kunnen we niet online weergeven, omdat het verschilt per combinatie van landen. Zo is het in sommige gevallen beter om de Benelux én de Europese Unie te registreren terwijl dit elkaar deels overlapt en kan je in andere gevallen beter internationaal registreren via andere routes.

Hoe kun je een merknaam beschermen?

Je kunt een naam laten registreren door een merkenbureau of zelf indienen. We leggen je graag uit wat het grote verschil is en waarom het laten registreren veel minder risico’s kent zodat je beter beschermd bent. Bijvoorbeeld door het uitvoeren van merkonderzoek.

Naast het woordmerk kun je overigens ook een beeldmerk vastleggen.

Hoe kun je een merk laten deponeren?

Je merknaam deponeren kan het beste is via een officiële merkengemachtigde. Veel partijen bieden merkregistratie aan, maar dan doen vaak juristen of advocaten het erbij. Wij geloven daar niet in. Iemands merk registreren doe je er niet bij. Dat is een vak apart. En daarom is beschermen van merken ons ding, wij houden ons alleen maar bezig met registratie van een merk en alles wat daar bij komt kijken.

Groot voordeel hiervan is het feit dat onze specialisten je vanaf het begin tot einde adviseren. Zo checken we of jouw merknaam beschikbaar is en of deze niet door andere organisaties is geregistreerd. Vervolgens bepalen we heel nauwkeurig de juiste klassen voor je en bespreken we of je het beste in de Benelux, Europa of wereldwijd kunt deponeren. 

Hoe kun je een merknaam zelf vastleggen?

Je kunt zelf je merknaam registreren bij het BBIE. Dit lijkt eenvoudiger dan het is. Goed, dat lijkt op preken voor eigen parochie, maar dat is niet zo. Heel vaak krijgen we vragen van partijen die zelf hun merknaam hebben geregistreerd en denken dat een andere partij inbreuk maakt op hun naam.

Zij zijn uitermate teleurgesteld als dit niet zo blijkt te zijn, omdat ze destijds zelf de klassen hebben bepaald, maar dit niet nauwkeurig genoeg hebben gedaan.

Een recent voorbeeld hiervan is een bedrijf dat gekozen had voor klasse 9: software. Maar hierbij niet goed had gespecificeerd om wat voor software het ging. Toen iemand anders ging registreren wilden zij bezwaar maken tegen deze nieuwe registratie.

Dat bezwaar werd afgewezen en de nieuwe partij kon gewoon een vergelijkbare naam registreren bij het BBIE omdat zij wel heel nauwkeurig de juiste klassen hadden bepaald.

Wat zijn de voordelen?

Er zijn twee belangrijke redenen waarom je je logo of merknaam moet registreren. De eerste reden om je merk te deponeren is bescherming van het merk op juridisch gebied en alles wat daarbij hoort. Een geregistreerde merknaam zal kunnen optreden tegen inbreuk en andere bedrijven sommeren om gebruik van de naam te staken.

Daarnaast kun je je merk bewaken en daarmee zorgen dat nieuwe merken met dezelfde of een vergelijkbare naam deze niet kunnen registreren en dus geen inbreuk kunnen plegen op jouw merk.

De tweede grote reden waarom je het registreren moet is de waarde die zo’n naam opbouwt. Het merk dat niet is vastgelegd zal nooit echt waarde opbouwen, althans geen tastbare waarde. De naam die is vastgelegd kun je op de balans plaatsen als activa. De activazijde van de balans geeft het bezit van de organisatie weer en zal dus waarde gaan vertegenwoordigen.

Dit is belangrijk als de waarde van een merk of bedrijf moet worden bepaald. De waarde van een merk moet bijvoorbeeld bekend zijn als je via een licentieovereenkomst wilt realiseren dat anderen je merk mogen voeren. Hierbij kun je denken aan franchise. Ook daarvoor is merken registreren dus zinvol en waardevol.

Wanneer moet je registreren?

Je moet je naam registreren als je starter bent en als de organisatie al jaren bestaat maar deze nog niet geregistreerd is of een nieuw merk gelanceerd wordt. Je kunt merkbescherming van de naam compleet maken met registratie van het beeldmerk.

Dagelijks registreren wij merknamen voor start-ups, grote bedrijven en de Nederlandse overheid. Dus of je nu net begint of al jaren bestaat. Wij beschermen jouw naam door merkregistratie, maar daar houdt het niet op. Middels bewaking zorgen we ervoor dat nieuwe vergelijkbare namen geen kans maken.

Als je vandaag wilt registreren, dan kunnen we dat direct regelen. Of je nu nieuwe producten hebt die je wilt lanceren of een ander logo gaat gebruiken.

Hoe kan je je registratie verlengen?
Het is verstandig om goed in de gaten te houden wanneer je jouw merk mag verlengen. De registratie verloopt namelijk tien jaar na het depot. Wij kunnen in Nederland jouw registratie langer geldig maken, maar ook in de EU en alle landen wereldwijd. Je kunt vanaf zes maanden voor het vervallen van het recht verlening aanvragen.

Wat zijn de kosten van een merknaam registreren?

Wij werken met vaste prijzen. Hierdoor weet je altijd vooraf wat de kosten zijn van jouw merk registreren. Voor deze prijs begeleiden wij het volledige proces voor je en kun je altijd terecht met vragen zonder dat meteen de teller begint te lopen.

Zo kijken we voor je of jouw naam nog vrij is en niet door andere partijen wordt gebruikt. Daarna bepalen we de klassen waarbinnen jouw merk ingediend moet worden en overleggen we in welke landen of regio’s moet worden ingediend.

BENELUX
475,-

Beschikbaarheidscheck

3 klassen

Meer klassen mogelijk

10 jaar bescherming

Verlengen altijd mogelijk

EUROPESE UNIE
1299,-

Beschikbaarheidscheck

1 klasse

Meer klassen mogelijk

10 jaar bescherming

Verlengen altijd mogelijk

INTERNATIONAAL
Offerte

Beschikbaarheidscheck

1 klasse

Meer klassen mogelijk

10 jaar bescherming

Verlengen altijd mogelijk

Wie je voorgingen…

ING
Hornbach
bonbons

Gratis adviesgesprek

Bel ons op 088-2333334 of kom eens langs…

Wat onze klanten van ons zeggen

Je hoeft dit niet van ons aan te nemen, laat onze klanten voor ons spreken…

“Als je merken wilt deponeren kan MerkenSpot binnen 24 uur indienen. Dit was voor ons doorslaggevend omdat we nieuwe online platforms wilden lanceren.” S. Polak

Eigenaar mediabedrijf, Amsterdam

“We twijfelden over waar we internationaal moesten registreren en wat de voordeligste optie was. We kregen uitgebreid advies over de beste route voor registratie.” I. Berkman

Development manager, Den Haag

“Ik twijfelde tussen vastleggen van mijn logo en registreren van de merknaam, gelukkig kon de MerkenSpot mij adviseren zodat ik niet hoefde te kiezen.” M. Demirdag

Eigenaar schoenenmerk, Spanje

Hoe gaat de procedure voor een merk registreren?

Het registreren van een merknaam kent zes stappen. Deze stappen zijn:

  1. Onderzoek naar gelijkende merken in dezelfde branche
  2. Classificatie merk bepalen
  3. Deponeren merk
  4. Controleren merk door merkeninstantie
  5. Oppositietermijn
  6. Registratie en inschrijving merk
Merknaam registreren

Kan jouw merk geregistreerd worden?

Gratis in 1 minuut je merknaam controleren
Merk registreren