blog header

Buyer persona

Als ondernemer ben je als het goed is altijd op zoek naar nieuwe manieren om je onderneming te verbeteren. Er zijn zo ontzettend veel manieren om dat te doen dat vooral veel jonge ondernemers door de bomen het bos niet meer zien. Het maken van een profiel van de doelgroep van je bedrijf kan heel erg helpen bij het ontwikkelen van bijvoorbeeld een marketingstrategie. Veel bedrijven die deze methode hebben geprobeerd zijn er sterk op vooruit gegaan. Dit komt onder andere doordat je hierdoor een beter beeld krijgt van de wensen van je klant. In deze tekst zullen we je uitleggen hoe je een goed profiel maakt van de doelgroep van jouw bedrijf.

Wat is een buyer persona?

Buyer persona is een term waar veel ondernemers nog nooit van gehoord hebben. Als jij daar één van bent kun je er veel baat bij hebben deze tekst goed te lezen. Het is belangrijk om je doelgroep goed te kennen. Als je je doelgroep goed kent weet je naar wat voor producten of diensten vraag is binnen die doelgroep. Buyer persona is de term voor de karakterisering van een bepaald type klant. Het is belangrijk om goed na te denken over welk type van jouw klanten jouw buyer persona wordt. Als het heel goed gaat met je onderneming maar je wilt een ander type klant aanspreken, is het het handigst om jouw ideale klant als buyer persona te nemen. Op deze manier richt je je uitsluitend tot de behoeftes van de klanten die je het liefst aanspreekt. Als het minder goed gaat met jouw onderneming en je bent simpelweg op zoek naar meer klanten moet je een andere buyer persona kiezen. Je kunt er dan beter voor kiezen om het type klant wat het meest voorkomt als buyer persona te nemen. Als je dit doet spreek je een veel grotere doelgroep aan dan eerder.

Pas je diensten aan

Als je een buyer persona hebt, is het tijd om na te denken wat je gaat doen om dit type klant aan te trekken. Het is belangrijk dat je de diensten die jouw bedrijf levert daar goed op aanpast. Dit is zo belangrijk omdat het anders geen zin heeft om onderzoek te doen naar de behoeftes van je klant. Het is dus van groot belang dat je inspeelt op de behoeftes van jouw potentiële klanten. Als je dit goed doet zul je al snel merken dat het wel degelijk effect heeft om onderzoek te doen naar je doelgroep.

Verkopen via marketplaces

Verkopen via marketplaces

Succesvol verkopen via marketplaces doe je volgens een gestructureerd stappenplan met deze tips voor meer omzet, groei en winst.

Soorten merken

Soorten merken

Er zijn 11 soorten merken, maar niet alle worden veel gebruikt en daarom is het goed om te ontdekken welk soort merk je moet indienen.

TM teken

TM teken

Het TM teken mag je in Nederland gebruiken, maar het heeft geen enkele juridische waarde, dus het is de vraag welk nut het heeft.

Eigen horlogemerk starten

Eigen horlogemerk starten

Je eigen horlogemerk starten doe je door het volgen van ons stappenplan, zodat je zeker weet dat je alles succesvol kunt opzetten.

Merkenregister

Merkenregister

Registratie in het merkenregister kan met merken die aan bepaalde voorwaarden voldoen, zodat ze niet geweigerd worden op onderscheidend vermogen.

Eigen cosmeticamerk starten

Eigen cosmeticamerk starten

Als je jouw eigen cosmeticamerk gaat starten, dan is de belangrijkste stap naar succes de keuze of je zelf ontwikkelt of dit uitbesteedt.

Wat is een merk?

Wat is een merk?

Een merk is een combinatie van de visuele weergave, maar ook marketing, persoonlijkheid en de boodschap die je naar je doelgroep uitdraagt.

Merkwaarde

Merkwaarde

Jouw merkwaarde wordt gevormd door alle afzonderlijke componenten, oftewel de kwalitatieve en de kwantitatieve kenmerken van een merk samen, net als registratie ervan.

Intellectueel eigendom topics

Merkregistratie » Auteursrecht » Inbreuk » Kwekersrecht

» Modelregistratie » Merkenrecht