Merknaam registreren

Gratis online de beschikbaarheid van je merk controleren

100% garantie

Je krijgt volledige garantie dat je merk niet wordt geweigerd op onderscheidend vermogen. Gebeurt dit wel en wezen we je er niet op dan krijg je gratis een nieuwe.

1 uur

Bij registraties is er super vaak spoed en dat snappen we. Daarom krijg je binnen 1 uur de uitkomst van het gratis merkonderzoek en kunnen we binnen 24 uur je merk registreren.

BMM

Onze merkengemachtigden zijn lid van BMM. De officiële Benelux-vereniging voor merken- en modellenrecht waardoor het beste en betrouwbare advies gewaarborgd is.

Online

Je kunt online alles regelen bij ons als je vindt dat je ons niet nodig hebt. Zo kun je indienen en registreren wanneer jou dat uitkomt en toch gebruik maken van onze ervaring.

ING
samsung
politie
total energies
royal flora holland
unive

Wat zijn de kosten van een merknaam registreren?

Wij werken met vaste prijzen. Hierdoor weet je altijd vooraf wat de kosten zijn van jouw merk registreren. Voor deze prijs begeleiden wij het volledige proces voor je en kun je altijd terecht met vragen zonder dat meteen de teller begint te lopen.

Zo kijken we voor je of jouw naam nog vrij is en niet door andere partijen wordt gebruikt. Daarna bepalen we de klassen waarbinnen jouw merk ingediend moet worden en overleggen we in welke landen of regio’s moet worden ingediend.

495,-

Beschikbaarheidscheck

1 klasse

Meer klassen mogelijk

10 jaar bescherming

Verlengen altijd mogelijk

EUROPESE UNIE

1299,-

Beschikbaarheidscheck

1 klasse

Meer klassen mogelijk

10 jaar bescherming

Verlengen altijd mogelijk

INTERNATIONAAL

Offerte

Beschikbaarheidscheck

1 klasse

Meer klassen mogelijk

10 jaar bescherming

Verlengen altijd mogelijk

Wanneer moet je registreren?

Je moet je naam registreren als je starter bent en als de organisatie al jaren bestaat maar deze nog niet geregistreerd is of een nieuw merk gelanceerd wordt. Je kunt merkbescherming van de naam compleet maken met registratie van het beeldmerk.

Dagelijks registreren wij merknamen voor start-ups, grote bedrijven en de Nederlandse overheid. Dus of je nu net begint of al jaren bestaat. Wij beschermen jouw naam door merkregistratie, maar daar houdt het niet op. Middels bewaking zorgen we ervoor dat nieuwe vergelijkbare namen geen kans maken.

Als je vandaag wilt registreren, dan kunnen we dat direct regelen. Of je nu nieuwe producten hebt die je wilt lanceren of een ander logo gaat gebruiken.

Wat zijn de voordelen?

Er zijn twee belangrijke redenen waarom je je logo of merknaam moet registreren. De eerste reden om je merk te deponeren is bescherming van het merk op juridisch gebied en alles wat daarbij hoort. Een geregistreerde merknaam zal kunnen optreden tegen inbreuk en andere bedrijven sommeren om gebruik van de naam te staken.

Daarnaast kun je je merk bewaken en daarmee zorgen dat nieuwe merken met dezelfde of een vergelijkbare naam deze niet kunnen registreren en dus geen inbreuk kunnen plegen op jouw merk.

De tweede grote reden waarom je het registreren moet is de waarde die zo’n naam opbouwt. Het merk dat niet is vastgelegd zal nooit echt waarde opbouwen, althans geen tastbare waarde. De naam die is vastgelegd kun je op de balans plaatsen als activa. De activazijde van de balans geeft het bezit van de organisatie weer en zal dus waarde gaan vertegenwoordigen.

Dit is belangrijk als de waarde van een merk of bedrijf moet worden bepaald. De waarde van een merk moet bijvoorbeeld bekend zijn als je via een licentieovereenkomst wilt realiseren dat anderen je merk mogen voeren. Hierbij kun je denken aan franchise. Ook daarvoor is merken registreren dus zinvol en waardevol.

Hoe kun je een merknaam beschermen?

Je kunt een naam laten registreren door een merkenbureau. Het laten registreren beperkt risico’s en zorgt ervoor dat je beter beschermd bent. Dit start altijd met het uitvoeren van merkonderzoek.

Naast het woordmerk kun je overigens ook een beeldmerk vastleggen.

Hoe kun je een merk laten deponeren?

Je merknaam deponeren kan het beste is via een officiële merkengemachtigde. Veel partijen bieden merkregistratie aan, maar dan doen vaak juristen of advocaten het erbij. Wij geloven daar niet in. Iemands merk registreren doe je er niet bij. Dat is een vak apart. En daarom is beschermen van merken ons ding, wij houden ons alleen maar bezig met het registreren van een merk en alles wat daar bij komt kijken.

Groot voordeel hiervan is het feit dat onze specialisten je vanaf het begin tot einde adviseren. Zo checken we of jouw merknaam beschikbaar is en of deze niet door andere organisaties is geregistreerd. Vervolgens bepalen we heel nauwkeurig de juiste klassen voor je en bespreken we of je het beste in de Benelux, Europa of wereldwijd kunt deponeren. 

Hoe kun je een merknaam vastleggen?

Je kunt je merknaam registreren. Dit lijkt eenvoudiger dan het is. Heel vaak krijgen we vragen van partijen die hun merknaam geregistreerd willen hebben over de beschermingsomvang.

Een voorbeeld hiervan is een bedrijf dat gekozen had voor klasse 12: voertuigen. Terwijl hij auto’s verkocht en renoveerde. Toen een vergelijkbaar merk werd ingediend voor renoveren en verkopen van auto’s maakte deze partij bezwaar.

Dat bezwaar werd afgewezen en de nieuwe partij kon gewoon een vergelijkbare naam registreren. Eeuwig zonde en tekenend voor het belang van het inschakelen van merkengemachtigden.

Hoe kun je een merknaam registreren?

Merknaam registreren
Hoe kun je internationaal een merknaam registreren?

Het vastleggen van je merknaam kan internationaal. Je kunt starten met registratie in de Benelux, EU of meteen kiezen voor internationaal registreren. In alle gevallen werken we met vaste tarieven, zodat je altijd vooraf weet wat de registratie kost. Voor de Benelux en Europa vind je hierboven de prijzen en voor een internationale merkregistratie maken we graag een offerte op maat.

Deze kunnen we niet online weergeven, omdat het verschilt per combinatie van landen. Zo is het in sommige gevallen beter om de Benelux én de Europese Unie te registreren terwijl dit elkaar deels overlapt en kan je in andere gevallen beter internationaal registreren via andere routes.

Waarom moet je een merknaam vastleggen?

Je merknaam registreren is de eerste belangrijke stap als je een nieuw merk hebt. Als start-up met een handelsnaam, maar zeker ook als jouw bedrijf al jaren bestaat. Om te voorkomen dat anderen jouw woordmerk claimen of gebruik maken van jouw succes moet je je bedrijfsnaam registreren.

Overigens biedt registratie van je naam niet enkel bescherming tegen inbreuk, maar bouwt het ook waarde op. Een geregistreerde merknaam plaats je namelijk als activa – bezit dus – op je balans. Een merknaam die je niet vastgelegd hebt, kan nooit waarde opbouwen en levert dus ook niks op bij verkoop van je bedrijf. Deponeren van een handelsnaam als merk biedt dus niet alleen bescherming, maar geeft ook toegevoegde waarde.

Hoe kan je je registratie verlengen?

Het is verstandig om goed in de gaten te houden wanneer je jouw merk mag verlengen. De registratie verloopt namelijk tien jaar na het depot. Wij kunnen in Nederland jouw registratie langer geldig maken, maar ook in de EU en alle landen wereldwijd. Je kunt vanaf zes maanden voor het vervallen van het recht verlenging aanvragen.

Video over de stappen van je merk registreren

Gratis adviesgesprek

Bel ons op 088-2333334 of kom eens langs…

Hoe gaat de procedure voor een merk registreren?

Het registreren van merken kent zes stappen. Deze stappen zijn:

  1. Onderzoek naar gelijkende merken in dezelfde branche
  2. Classificatie merk bepalen
  3. Deponeren merk
  4. Controleren merk door merkeninstantie
  5. Oppositietermijn
  6. Registratie en inschrijving merk
Merk registreren

Kan jouw merk geregistreerd worden?

Gratis in 1 minuut je merknaam controleren